Om Anne

Jeg har i perioden 2007-2014 arbejdet på ITU, hvor denne blog opstod.

På ITU arbejdede jeg med:

  • Vejledning af bacheloropgaver inden for digitale medier og design (en uddannelse på IT-Universitetet)
  • Undervisning i digital kultur, digital retorik, samt studieteknik og akademisk opgaveskrivning
  • Jeg er selv uddannet fra IT-Universitet i 2007 med en kandidat i Design, Kommunikation & Medier. Derudover har jeg haft fingrene i en Ph.D omkring unges adfærd og holdning til privacy på sociale medier (ikke færdiggjort), og været selvstændig med firmaet Digital StoryLab (et digitalt dannelsesprojekt for børn og unge).

Min blog rummer:

  • En stor forkærlighed for unges velbefindende på de digitale medier, samt i deres studieliv generelt.
  • Fandyrkelse af mine faglige idoler danah boyd, Sonja Livingstone og Marlene Charlotte Larsen
  • Samt diverse praktiske oplysninger til de studerende, som jeg vejleder og underviser.

Anbefalinger:

Fra min kollega på kurset i Akademisk Arbejde & Formidling:
Jeg har arbejdet sammen med Anne Hvejsel om at udvikle nye undervisningsforløb på IT-Universitetet. Anne er skarp på alle aspekter af undervisningsarbejdet: Tilrettelæggelse af indhold, planlægning, logistik i forhold til institutionens formelle strukturer, udvikling af didaktik og pædagogik, afvikling af undervisning og opfølgning på kursisternes læring. I dag driver jeg selvstændig undervisningsvirksomhed, og hvis jeg skulle hyre en medarbejder til at udvikle og lede nye kursustiltag, så ville jeg ringe til Anne som en af de første.

Venlig hilsen, Michael Lykke,
stifter af ØVERST OPPE
2014

 

Fra studerende:

”Anne er en sød, kompetent og engageret vejleder – vi giver hende et 12-tal! Vi har haft fornøjelsen af at have Anne Hvejsel som bachelorvejleder – en beslutning som vi på intet tidspunkt har fortrudt. Anne er både intelligent, engageret og en kompetent vejleder, som har givet os konstruktiv kritik, feedback og den vejledning som vi har haft behov for. Til hvert eneste møde var hun velforberedt og var klar med en masse forståelig feedback, der gjorde det nemt for os at forbedre projektet og arbejde videre med det efterfølgende. Der var aldrig en vejledning hvor man gik derfra med følelsen af ikke at vide hvad næste skridt var og hvordan projektet kunne styrkes. Desuden var Anne god til at give os et venligt ’spark’ bagi, og få os tidligt i gang, samt få os godt fra start. Vi valgte at skrive på engelsk, og dette var ikke et problem for Anne at vejlede i, da hun er ligeså kompetent på engelsk som på dansk. Herudover kan man tydeligt mærke at hun er meget interesseret i udviklingen af ens projekt og brænder for at vejlede studerende, samt at lære fra sig.
Anne styrkede og komplementerede os, samt var god til at holde os indenfor de akademiske rammer, hvilket betød at samarbejdet var succesfuldt. Derudover åbnede hun vores øjne op for videnskabsteoretiske perspektiver og hjalp os med at afgrænse opgaven. På trods af de anbefalede rammer, fik vi frie hænder til at følge vores interesse og passion og skrive den bacheloropgave vi brændte for.”

– Lucille, Michael og Maiken – Bachelor-opgave, Digitale medier og design, 2014

 

Det er mig en glæde at kunne skrive denne anbefaling af Anne Hvejsel Andersen. Som studerende på ITU kender jeg både Anne som bachelorvejleder og underviser på flere af mine tidligere kurser, mens jeg som teaching assistent (TA) har arbejdet sammen med Anne på nu to kurser.

I min tid hvor jeg har kendt Anne, har hun flere gange deltaget i diskussioner og refleksioner omkring mine karriere- og studiemæssige valg. Anne er således hovedårsagen til, at jeg næste semester skal studere på UC Berkeley Sociology Department. Da jeg i starten af efterårssemesteret luftede min idé om at studere et semester i udlandet, gjorde hun mig opmærksom på muligheden for at tage til UC Berkeley gennem deres Concurrent Enrollment Program. Hun motiverede mig således til at søge en plads og satte mig i forbindelse med personer i hendes netværk af studerende, der både tidligere havde været på UC Berkeley, og som ønskede at tage af sted. Jeg har efterfølgende været i tæt dialog med disse mennesker og opnået den rette viden til at skabe den stærke ansøgning, der i sidste ende fik mig ind.

Anne udviste endvidere, i rollen som bachelorvejleder, stor motivation og stærke vejlederevner. Hun var altid meget velforberedt og vejledte tekstnært såvel som overordnet, og hun hjalp os således på vej til et stærkt projekt. Anne satte os desuden i forbindelse med undervisere på ITU med stor viden om vores emne, heriblandt Christina Neumayer. Bacherlorvejledningen styrkede overordnet mine akademiske evner mærkbart.

Rasmus Blomqvist, Stud. Digital Design og Kommunikation, 2014

 

 

“Anne er super dygtig som vejleder. Hun bakker op om det valgte emne og udviser selv oprigtig interesse, hvilket gør at hun glædeligt hjælper med at finde stærk litteratur.
Hun forstår at vejlede på den gode (og rigtige) måde forstået sådan, at hun ved at hendes opgave er at holde den studerendes forskning på rette akademiske spor og i konstant relation til ens RQ. Hun giver en stabil og inspirerende feedback i fx metodediskussioner eller på skriftlige delafsnit.
Men særligt må jeg sige at det bedste ved Anne som vejleder er at hun oprigtigt interesserer sig for at holde en motiveret og for ens mentale tilstand. Hun formår at veksle mellem at være faglig vejleder, eksaminator og mentor når tiden er til det. Hun er støttende i en skriveblokade eller eksamens nervøsitet og er altid bare en god ven i nød. Det er nok hendes bedste kvalitet som vejleder…
Tak Anne det var skønt at lære dig at kende og skønt at lære af dig”

– Katja, DMD, Bachelor-opgave, F2013

 Hej Anne

Nu er der efterhånden gået nogle måneder siden vores samarbejde, men du skal virkelig have tak for den utrolig gode vejledning, som du har givet i løbet af vores Bachelorprojekt.

Du har været rigtig grundig til at læse det materiale, som vi har haft forberedt til vores møder, og du har efterfølgende givet en detaljeret feedback i form af både ros og ris, hvilket har været en drivkraft for at lægge flere kræfter i materialet, og derved også opgaven. Dette, i kombination med dit altid gode humør og mødernes uformelle, men alligevel konstruktive natur, har gjort det til en fornøjelse at have vejledning. Selvom du også vejledte andre grupper og derfor, af gode årsager, havde en presset tidsplan, synes vi, at du har været fleksibel med mødetider såvel som aflevering af materiale.

Derudover, har du svaret kvalificeret, hurtigt og klart på spørgsmål, som vi løbende har haft.
Til andre studerende, der skal finde en vejleder til deres Bachelorprojekt, så kan vi kun sige: Vælg Anne, hvis du vil have kvalificerede svar og input, serveret med et smil 🙂

– Christian og Nicolaj, DMD BA-opgave, F2012

Jeg har haft Anne som vejleder på mit speciale, en proces der varede fra September 2011 til Maj 2012. Fra start var Anne god til at motivere mig og få mig i gang med skriveøvelser og læsning, og hun har hele vejen igennem været en super god sparringspartner i forhold til både indhold og form på specialet. Hun har samtidig været god til at hjælpe med at få form på specialets formalia, metodologien og den teoretiske ramme. Hun er også en skarp læser, der altid giver grundig og konstruktiv feedback.

Da jeg løb ind i alvorlige motivationsproblemer og specialelede, var hun en virkelig god støtte, og hun forholdt sig hele tiden pragmatisk, konstruktivt og løsningsorienteret til min store udfordring med at få specialet færdiggjort. Så hun har en stor del af æren for, at jeg overhovedet fik taget mig sammen til at få det afsluttet.

Jeg har været virkelig glad for at have Anne som specialevejleder, både i kraft af hendes grundige faglige viden og hendes personlighed og pædagogiske kompetencer – og på den baggrund kan jeg selvfølgelig kun anbefale Anne som vejleder.

– Ida, DDK speciale, ITU F2012

… som ekstern reviewer på BA-opgave:

“TUSIND MILLIONER GANGE TAK! Det var bare en kæmpe hjælp! Har arbejdet i døgndrift fra igår, da jeg modtog dine rettelser til i morges kl 09.00 og har nu også afleveret.

Dine kommentarer og rettelser var super og en kæmpe hjælp til at se klart på min opgave. Der var bare så meget at arbejde ud fra og hvor er du god til at forklare og beskrive. Du må være den bedste vejleder ITU har! Du har været en meget større hjælp end min vejleder herfra! “
– Kathrine, Bacheloropgave, Kolding Designskole, F2012