Approach your laptop mindfully to avoid digital overload

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan hverdagens mange medier kan stresse os -og måske i særdeleshed stresse ITU-studerende, som nemt kan tro, at de skal være på forkant med alle nye sociale medier. Men glem det. Det er umuligt. Det skal du slet ikke!

I stedet bør du lære at bruge medierne mindfully. Sådan lyder rådet fra forskeren med det umulige efternavn, Anastasia Papazafeiropoulou fra Brunel University, der har undersøgt sagen.

Hendes råd til at undgå ‘digital-overload fælden’ er:

  • Dobbelttjek dine egne intentioner før du deler dit instagrambillede, twitter-joke eller spammer dine gruppemedlemmer på Facebook.
  • Vær autentisk i den information du deler
  • Lav regler for, hvornår du tjekker mail, facebook osv. Nøjes f.eks. med at tjekke mail hver morgen og igen kl. 16.00.
  • Min tilføjelse: Slå automatisk push-beskeder fra på din smartphone fra alle apps, der ikke er livsnødvendige. Det gælder også mail.

For at du ikke skal ende med at gå ned med stress over digital overload, handler det om at udvikle en strategi for dit medieforbrug. Du skal lære aktivt at vælge, hvornår du vil modtage information og ikke mindst dele information

Social media, which feeds our desire for constant information sharing, is another practice that, when done mindfully, can become a fruitful social interaction rather than a mindless disruption. Mindful use of social media includes checking our intentions before uploading a feed, being authentic in our communications and choosing the time we spend on social media rather than falling in to it. That way, we give it some of our spare time rather than allowing it to creep around the fringes of our whole life, potentially disrupting us at any time.

via Approach your laptop mindfully to avoid digital overload.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...