Gratis program til transkribering

Kvalitative interviews og fokusgrupper fylder meget i de fleste projekter på DDK og DMD. Ofte skal interviewene transkriberes og det er en lang og sej proces. Normen siger, at 1 times interview svarer til 8 timer foran skærmen med transkribering. Med det rette værktøj ved hånden kan processen gøres mere acceptabel og ikke mindst overkommelig.

Så derfor har jeg samlet en favoritliste  over gode værktøjer:

  1. The absolut winner er fodpedalen! 
    Den findes mange fabrikater og visse skal bruges med diktafon af samme fabrikat. Men denne Olympus fodpedal skulle passe med diktafonerne fra ITU. Ulempen er dog, at den koster i nærheden af 1200 Dkr. Den er et must til, når der skal transkriberes mange interviews. Måske vil ITUs udlånsafdeling indkøbe en fodpedal, hvis de studerende argumenterede for behovet?
  2. Good-enough-for-me-when-free versionen
    Min kollega viste mig netop i dag dette program Express Scribe Pro, som virker ret lovende (hun var i al fald meget begrejstret efter 3 dages brug). F-tasterne bruges til at stoppe og spole frem og tilbage i lydfilen, hvilket er ret smart. Og så er den gratis og det-kan-studerende-jo-godt-lide.
  3. Go-All-In
    og benyt et talegenkendelsesprogram. Fx. har jeg brugt Dragon Dictate i forbindelse med min PhD, men det var med svingende succes, som du kan læse om her. Fordelen er, at du slipper for at skrive. Ulempen er, at du og dine informanter skal tale korrekt Engelsk og kunne efterligne en britisk, amerikansk eller australsk accent for at systemet virker. Og så koster det omkring 2000 Dkr og tager 200 timer at lære at bruge.

Der findes i øvrigt mange andre gode bud på at løse transkriberingssituationen og ideer til konkrete programmer her på IDGTechNetwork.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...