At skimme akademisk tekst

Da jeg læste min bachelor i Humanistisk Informatik og senere kastede mig i grams med en overbygning i Design, Kommunikation og Medier, brugte jeg hver dag mange timer på at læse en enkelt kompendium tekst. Alt i alt blev det til ret mange timer om ugen, eftersom jeg havde 3-4 ugentlige kurser, der hver især havde ca.100 siders litteratur pr. lektion.

Derfor var succesfølelsen stor, da jeg i forbindelse med mit PhD-studium deltog i et seminar, hvor man lærte at “lyn-læse” tekster, og jeg læste 16 sider på 15 minutter! Men også lidt vemodigt for *suk*, hvor ville jeg bare gerne have kendt til de teknikker 6 år forinden, så jeg kunne have brugt mere tid med vennerne, og mindre tid på studiet.

Den time, som man bruger på at lære sig følgende to teknikker, er utaknemmeligt hurtigt tjent ind. Så jeg kan kun opfordre alle studerende, som skal i gang med en større opgave, f.eks. bacheloropgaven eller specialet at lære sig disse skimmingsteknikker:

Link til lynlæsning af kvalitative tekster:
http://ycdl4.yukoncollege.yk.ca/~agraham//guides/guidec.shtml

Link til lynlæsning af kvantitative tekster:
https://blog.itu.dk/DMOK-F2010/files/2010/02/handout.pdf

Endelig kan jeg anbefale det studieteknik-seminar, som PROSA afholder (og de kan lokkes til at holde det på ITU, hvis man taler med studievejledningen), samt at erhverve sig deres hæfte: Studie & Teknik – en pjece som supplement til PROSAs studieteknikkursus. Hvis altså man har ambitioner om at lære at tage gode noter til forelæsning eller lære en tredje teknik til lyslæsning.

God læselyst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...