Dansk privacy-by-design lever i MyMome

Victoria på 11 år arbejder på en online collage med billede, tekst og videobidder fra den fantastiske sommer på Bornholm med bedste-veninden Emilie. Hun uploader sommerferiebillederne fra mobiltelefonen og tilsætter løbende tekst, omrokere og tilføjer, indtil hun endelig efter flere dage kan dele mindet med Emilie. Forældrene har løbende kigget Victoria over skulderen og været lidt bekymret for, om alle billederne nu endte på det frådende internet. Men det behøver de ikke, for alt indholdet er per definition privat på det nye danske websted MyMome, som Victoria har brugt til hendes sommerferieminde.

myprofile

MyMome er et nyt dansk websted for danske teenagere, hvor de kan uploade mobil-billeder og tekst, og dermed lave såkaldte “minder. Disse minder kan deles med venner og veninder, eller gøres offentlige for alle. MyMome er det første danske sociale netværk, som er baseret på privacy-by-design-tanken, og jeg har fået lov til at følge med på sidelinjen.

Det bliver spændende at se, hvilke informationer brugerne vil dele på MyMome. Vil det være andre informationer, end dem vi ser delt på Facebook? MyMome er i sin spæde opstart og tiltaler en forholdsvis ung målgruppe (11-14 år), så med stor sandsynlighed vil brugerne også ændre adfærd, efterhånden som de bliver flere brugere, de ældre kommer på og sociale konventioner opstår.

For mig er det helt unikt at få muligheden for at kunne følge med i, hvordan brugernes privacy vil blive modificeret og rekonfigureres af de øvrige brugeres adfærd, teknologien og deltagerne.  Det kan hjælpe os til at forstå, i hvilke situationer information opfattes privat eller ikke-privat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...